OKULUMUZDA EBA DESTEK NOKTASI AÇILDI

OKULUMUZDA EBA DESTEK NOKTASI AÇILDI

EBA Destek Noktaları, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından uzaktan eğitim süresinde hizmet verecek. Okullarda uygulanan uzaktan eğitim sistemi kapsamında bakanlığımız tarafından kurulan EBA Destek Noktaları ile teknolojiye erişim eksikliği ve internet sorunu yaşayan öğrenciler eksikliklerini tamamlayacak.

EBA Destek Noktası'nı kimler kullanabilir?

 EBA Destek Noktası, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmadığı okul idarelerince tespit edilen 1. sınıftan 12. sınıfa kadar zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler tarafından kullanılabilir.

EBA Destek Noktası'na nasıl müracaat edebilirim?

 Evinde cihaz ve internetin yoksa okuluna bilgi vermelisin. Okulunun sana verdiği "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname"yi veline imzalatarak okuluna başvurabilirsin.

  EBA Destek Noktası'nda nelere dikkat etmeliyim?

 o   EBA Destek Noktası'nda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalısın.

 o   EBA Destek Noktası'na yiyecek ve içecek getirmemelisin.

 o   EBA Destek Noktası'nda arkadaşlarınla yakın temas içeren oyunlar oynamamalısın.

  EBA Destek Noktası'nı hangi amaçlar için kullanabilirim?

 Uzaktan eğitim ihtiyacını gidermek için EBA platformu kullanımları, atanmış canlı derslere katılım veya TRT EBA kanalı yayınlarını takip etmek için EBA Destek Noktası kullanılabilir.

  EBA Destek Noktası'nı günde kaç saat kullanabilirim?

 Öğrencilerin EBA Destek Noktası'nda bulunan bilgisayarları kullanım süreleri, bir canlı ders süresinden az olmamak kaydıyla en fazla 2 saat olmalıdır.

15.03.2021 133

15-03-202115-03-202115-03-202115-03-202115-03-2021