MENTÖRLÜK VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTİMİ

MENTÖRLÜK VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTİMİ

Mentörlük eğitimi nedir?     Mentörlük, daha deneyimli veya daha bilgili bir kişinin daha az deneyimli veya daha az bilgili bir kişiye rehberlik etmesine yardımcı olduğu bir ilişkidir. Mentörmentor olan kişiden daha yaşlı veya daha genç olabilir, ancak belirli bir uzmanlık alanına sahip olması gerekir.

Mentörlük ve koçluk arasındaki fark nedir?     Koçluk sorulara odaklanırken, mentörlük tavsiyeye, bilgiye ve deneyime odaklanır. Koçlukta, hedefler belirlenir ve hedeflere yönelik beceri ve davranış biçimleri geliştirmeye odaklanılır. Mentorlukta ise hedefler öncelikle kişisel gelişime ve sonrasında kariyere yöneliktir.

Okul psikolojik danışmanı Salih ASLAN tarafından tüm öğretmenlerimize mentörlük ve öğrenci koçluğu semineri verildi.Her iki kavramın anlmları  ve aralarındaki farkı açıklayarak başlanıldı.Daha sonra örneklerle bu iki kavram arasındai farklar ve benzerlikler anlatılmaya çalışıldı.İkinci dönem boyunca okulumuzda hem mentörlük hem de öğrenci koçluğu daha profesyönel şekilde uygulanmaya devam edilecek.

18.01.2022 325

20-01-202220-01-202220-01-2022