KALİTE TAKİP SİSTEMİ VİZYON BELGESİ RAPORU

KALİTE TAKİP SİSTEMİ VİZYON BELGESİ RAPORU

24.05.2019 314

2018- 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU

KALİTE TAKİP SİSTEMİ VİZYON BELGESİ  1. VE 2.DÖNEM SONU İZLEME RAPORU

 

EKİM

1- Okul müdürü tarafından öğrencilerin mesleki gelişimleri bağlamında Kilis Müftülüğüne ziyaret gerçekleştirilmiştir.

2- Öğrenci kulüpleri kurulmuş ve yıllık çalışma planları kapsamında faaliyet göstermişlerdir.

3-  Okul koridorlarına eğitim sokakları yapılmıştır.

4- Sınıflara bilim ve medeniyet tarihimizde ilim, hikmet,  sanat ve spor dünyamızdan öncü şahsiyetlerin isimleri verilmiştir.

5- Okulumuzdan mezun olan 9.sınıf öğrencileri okulumuza davet edilmiş ve 5. Sınıf öğrencilerimizle okul hakkında fikir alışverişinde bulunmuş ve deneyimlerini aktarmışlardır.

6- 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 1.dönem veli toplantısı yapıldı.

7- Okul tarafından gerçekleştirilecek örnek ve özgün uygulama/proje kapsamında 8.sınıf öğrencileri bir sonraki eğitim öğretim yılı hakkında fikir edinmeleri için liseye götürülerek ders işlemeleri sağlandı.

8- Öğretmen öğrenci ve personelin görüş ve önerilerini almak için dilek ve istek kutuları oluşturuldu.

9-Okulumuzda eğitim-öğretim kalitesini arttırmak, okulumuzdaki yaşanmış veya yaşanabilecek sorunları en aza indirmek amacıyla okulumuz öğretmeleriyle toplantı düzenlendi. Toplantıda okulumuzdaki mevcut bulunan ve muhtemel sorunların çözümü için görüşler ve fikirler alındı.

 

KASIM

1- Okul koridorlarına eğitim sokakları yapılmıştır.

2- Sınıflara bilim ve medeniyet tarihimizde ilim, hikmet,  sanat ve spor dünyamızdan öncü şahsiyetlerin isimleri verilmiştir.

3- Destekleme ve Yetiştirme Kursları açıldı.

4- Okul Öğrenci Meclisi seçimleri yapıldı.

5- Mesleki yetenekleri olan öğrenciler için "Kendini Keşfet Etkinliği" yapılmıştır.

6- MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı yarışma ve sosyal etkinlikler takvimine göre" Genç Sadâ Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmiştir.

7- Yazılı ve uygulama sınavları sonucunda şube rehber öğretmenleri, zümre öğretmenleri ve Rehberlik Servisi  ile öğrencilerin kazanım edinme durumları incelenmiş, değerlendirilmiş, edinilmeyen kazanımlar için gerekli tedbirler alınmıştır.

8- Okul öğretmenleri tarafından Arapça ve Kur'an-ı Kerim (Tashih-i Huruf) kursları açılmıştır.

ARALIK

1- Okulumuzda bulunan bir sınıfta okuma köşesi oluşturulmuştur.

2- Okul müdürü eğitim içeriği ve uygulamalarını izlemek, değerlendirmek, öğretim birlikteliğinin sağlamak için sınıfları ziyaret etmiş dersleri dinlemiş tecrübe ve deneyimlerini paylaşmıştır.

3- Okulumuz yakınlarında bulunan cami imamıyla iş birliği yapılarak öğrencilerin kıraatlerinin iyileştirilmesi, ses ve nefes eğitimi almalarını sağlayıcı faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

4- Öğrencilerimize rol model olacak örnek şahsiyetlerden Elbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet KURT okulumuza davet edilmiştir.

5- MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı yarışma ve sosyal etkinlikler takvimine göre "Okuyan 7'ler"  sosyal etkinliği gerçekleştirilmiştir.

6- Öğrencilerin devam ve devamsızlık durumları, okula uyum ve aidiyet, disiplin ve başarı analizleri yapılmış gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda veli ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

7- Öğretmenlerimiz tarafından eğitim felsefesi, öğretmenlik, öğretmenliğin misyonu, milli manevi ve evrensel sorumlulukları üzerine bir makale okunarak müzakere edilmiştir.

MART

1- Okul bahçesine  öğrencilerin beğenisini kazanacak şekilde bitkiler ekilmiştir.

2- Öğretmenlerimiz tarafından eğitim hayatında örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan öğretmenlerle ilgili kitap okunmuş, müzakere edilmiş ve bir öğretmenimiz tarafından ''İlham Veren Öğretmenler'' konulu konferans gerçekleştirilmiştir.

3- Öğrencilerin akademik başarılarını tespit etmeye yönelik seviye tespit sınavları yapılmıştır.

4- Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esaslarına göre öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla okulumuz yakınlarında bulunan camiye götürülerek mesleki uygulama yapmaları sağlanmıştır.

5- Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı gerçekleştirilmiştir.

6- Dönem sonu ve yıl sonu veli ve öğrenci memnuniyet anketi uygulanmış ve sonuç verilerine göre gerekli tedbirler alınmıştır.

 NİSAN

1- Okulumuzda öğrencilerimizin Arapça ve İngilizce dillerini geliştirmek amacıyla Arapça-İngilizce şiir yarışması düzenlenmiştir.

2- Kur'an-ı Kerim, hitabet ve mesleki uygulama dersinin bir gereği olarak öğrencilere imamlık, hatiplik, müezzinlik, vaizlik gibi mesleki deneyimler edinmeleri amacıyla okulumuz yakınlarında bulunan camide staj uygulamaları gerçekleştirilmiştir.

3- Okulumuzda Kut'ul Amare Zaferi kutlama programı düzenlenmiştir.

4-  Okulumuzda Öğrencilerin temizlik alıgısını güçlendirmek amacıyla ''Temiz Okul Temiz Sınıf'' projesi başlatılmıştır.

5- Vizyon belgesi çerçevesinde 1. Ve 2.dönem gerçekleştirilen faaliyetler okul yöneticileri öğretmenler ve temsilci öğrenciler tarafından değerlendirilmiştir. Vizyon Belgesi İzleme Raporu hazırlanmıştır.

 

MAYIS

1- Kilis'te Eğitim kalitesi örnek uygulama ve çalışmalarıyla öne çıkan özel öğretim kurumu ziyaret edilmiş ve paylaşımlarda bulunulmuştur.

2- Devamsızlık, okul terki riski taşıyan öğrenciler tespit edilmiş ve bu kapsamda veli görüşmeleri yapılmıştır.

3- Ramazan Ayı'nı ihya ediyorum etkinlikleri kapsamında okulumuzda ''Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan'' programı düzenlenmiştir.

4- Okulumuzda sportif ve mesleki alanda başarı göstermiş öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

5- Okul tarafından gerçekleştirilecek örnek ve özgün uygulama kapsamında ramazan adetlerimizi öğrencilerimize benimsetmek ve bu adetlerin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

6- Eğitim öğretim yılı içerisinde vizyon belgesi çerçevesinde elde edilen kazanımlar gerçekleştirilen faaliyetler özgün uygulamalara ait görüş ve önerilerin yer aldığı rapor hazırlanmıştır.

7- Okulumuz öğrencileri arasında spor müsabakaları gerçekleştirilmiştir.