2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

LÖSEMİ NEDİR?

Lösemi bir kan hastalığıdır. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök (ana) hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. En çok 1-5 yaş arasında görülür. Erken teşhis önemlidir.

LÖSEMİDEN KORUNMAK İÇİN

• Fast food gıdalar ve market ürünleri ile beslenmemeli,annelerimizin yaptığı ev yemeklerini yemeliyiz.
  • Kolalı, gazlı, boyalı, suni şekerli, GDO'lu, kanserojen ve kimyasal katkılı tüm gıdalardan uzak durmalıyız.
  • Cep telefonu başta olmak üzere tablet, bilgisayar gibi radyasyon yayan cihazları mümkün olduğunca az kullanmalıyız.
  • Plastik eşyaları ve deterjanları hayatımızdan çıkartmak için büyüklerimizi aydınlatmalıyız.
  • Sigaraya karşı savaş açmalıyız ve çevremizde sigara içenlerden uzaklaşmalıyız.
  • Şeker ve unlu besinleri çok az tüketmeli, kilo almamalı, obez olmamalıyız.
  • Düzenli uyku uyumalı ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.
  • Gereksiz ilaç, vitamin ve enerji içecekleri kullanmamalı, zorunlu aşıları olmalıyız.

UNUTMAYALIM Kİ LÖSEMİ ÖNLENEBİLEN TEDAVİSİ ÇOK PAHALI BİR HASTALIKTIR

Biz de okulumuzda lösemili çocuklar haftasını hatırladık ve öğrencilerimize anlattık.Lösev'in hazırladığı tanıtım broşürlerini dağıttık.Öğrencilerin farkınlaıklarını arttırmayı amaçladık.

Bröşüre ulaşmak için TIKLAYINIZ

04.11.2021 385